Hyvää kansainvälistä miestenpäivää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuodesta 1999 saakka järjestettyä kansainvälistä miestenpäivää vietetään tänään ympäri maailmaa. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, suhteiden parantamiseen, tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen.

Miehet kokevat syrjintää lähinnä perheisiin, parisuhteisiin ja lastenhoitoon liittyvissä asioissa sekä erityisesti avioerotilanteiden huoltajuuskiistoissa. Vaikka naisten tasa-arvoisuutta korostetaan jatkuvasti, joutuvat miehetkin toisinaan todistelemaan olemassaoloaan.

Äskettäin Suomessa nousi kohu, kun kymmenet päiväkodit ympäri maata vaihtoivat isänpäivän viettämisen läheisen päivän viettämiseen. Samalla päättäjiä muistutettiin, että isänpäivä ei ole Suomessa vieläkään liputuspäivä.

Muutama vuosi sitten Durex kantoi kortensa kekoon miesten puolesta kannustamalla naisia seksiin miesten kanssa. Tarkoituksena oli, että juhlapäivän kunniaksi nainen miellyttäisi miestä kauneimmalla asialla, eli seksillä. Durex kehoitti naisia tiedustelemaan miehen salaiset haaveet seksiiin liittyen. Jotta tyydytys olisi molemminpuolinen, pitäisi juhlakalulle antaa mahdollisuus fantasioidensa toteuttamiseksi, sillä nautinnosta hyötyvät molemmat osapuolet.