Sampo Kaulanen suositusta somesovelluksesta: ”Pitäisi kieltää lailla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituin kyläkauppias Sampo Kaulanen tarttui taannoin nettivideollaan kiusaamiseen varsinkin verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Parhaillaan video leviää verkossa nopeasti, ja syystäkin. Siinä Kaulanen opastaa poistamaan elämästä sovellukset ja ihmiset, joista aiheutuu negatiivisia seurauksia.

– Olen itsekin törmännyt kauhean usein näillä vuosilla nettikiusaamiseen. Käytännössä on aivan saa mitä teen, niin sinne joukkoon mahtuu aina jonkin verran tyyppejä, jotka kokevat asiakseen tulla sinne kritisoimaan tai haukkumaan tai muuten vaan nollaamaan ne hommat mitä olet ikinä tehnytkin, Sampo Kaulanen kertoi Jodel on myrkkyä -nimisellä videollaan.

– Mä mietin, että se on aina ollut samalla tavalla ihan lapsuudesta saakka. Varsinkin Snapchatissä olen törmännyt hyvin usein siihen, että jengi kärsii tästä aiheesta. Varsinkin nyt kun on kaikki helvetin Jodelit ja muut, joissa saat nimettömänä lähettää viestejä. Mun mielestä kaikki tuollaiset pitäisi kieltää lailla ja poistaa ainakin omasta käytöstä.

Kaulanen suosittelee negatiivisten ystävien poistamista kaveripiiristä verkon ja sosiaalisen median lisäksi myös tosielämässä ja kertoo tehneensä niin itsekin. Hänen mukaansa on helpottavaa, kun ei tarvitse keskittyä negatiivisuuteen ja ahdistua sellaisista ihmisistä.