Biotatuointi kertoo verensokerin määrän – ilmoittaa väriä vaihtamalla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Harvardin yliopisto ja Massachusettsin teknillinen korkeakoulu ovat toteuttaneet yhteistutkimuksen, jossa on kehitetty verensokerin mukaan väriä vaihtava tatuointi. Biotatuointi muuttaa väriä ihmisen verensokeripitoisuuden mukaan.

Biotatuoinneista voisi olla hyötyä esimerkiksi diabeetikoille, joiden ei tarvitsisi enää mitata verensokeria erikseen. Tatuointi näyttää väriä vaihtamalla, milloin diabeetikon on otettava insuliinia. Vaikka biotatuoinnit voivat kuulostaa erinomaiselta vaihtoehdolta, ei niiden tuotantoa ole tarkoitus aloittaa ainakaan vielä kaupallisesti.

DermalAbyss-niminen tutkimus voi kuitenkin olla uranuurtajana ihmisen terveyttä esittävissä tatuoinneissa. Verensokerin mukaan väriä vaihtavia tatuointeja testattiin sian nahkaan. Tulevaisuudessa tatuoinneilla voidaan todennäköisesti mitata ihmiskehon hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, Simplemost uutisoi.