Mies todistaa maan olevan litteä – ampuu itsensä taivaalle kotitekoisella raketilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Litteä Maanpiiri on yhteisö, joka tarjoaa vaihtoehtoista mielikuvaa universumista. Heidän mukaansa Maa on litteä ja liikkumaton levy, jota ympäröi jäinen valli. Litteän Maanpiirin kannattajat väittävät, että pyöreä maapallo on pelkästään yksi ja suuri huijaus.

Salaliittoteorian mukaan NASA olisi vapaamuurarien kontrolloima järjestö, jonka pääasiallisimpana tehtävänä on valehdella ihmisille universumin todellisesta muodosta. Yksi Litteä Maanpiiri -yhteisön kannattajista on kalifornialainen Mike Hughes, joka on tehnyt litteän maan julistamisesta elämäntyön. Mies on rakentanut vuosikausia rakettia, jolla hän aikoo matkustaa puolen kilometrin korkeuteen todistamaan Maan todellisen muodon.

Lauantaina tapahtuva rakettimatka on tarkoitus suorittaa Mojaven aavikon yläpuolella. Hän uskoo selviytyvänsä hengissä 800 kilometriä tunnissa kulkevan raketin kyydissä. 61-vuotias limusiinikuljettaja on sanonut, ettei usko nykytieteeseen.

Mike Hughesin raketin rakentaminen on maksanut noin 20.000 dollaria. Hughes myöntää kokeen pelottavan, mutta hänen mukaansa kukaan ei selviä tästä maailmasta hengissä, Associated Press uutisoi.

The rocket is ready

Publié par Mad Mike Hughes sur mercredi 15 novembre 2017