Pohjois-Korean loikkarin dramaattinen pako videolle – väisteli luotisadetta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean armeijassa palvellut sotilas loikkasi maanantaina valtioiden rajojen yli Etelä-Koreaan. Hän haavoittui pakonsa aikana Pohjois-Korean joukkojen ammuttua häneen neljä luotia. YK on sittemmin julkaissut videon, jossa seurataan sotilaan dramaattista pakoa.

Siinä loikkari ajaa kohti maiden rajalla sijaitsevaa Panmunjomin kylää jeepillä, kunnes hän kolaroi se ja jatkaa matkaansa jaloin. Pohjois-Korean joukot ampuivat miestä juuri kun hän oli saavuttanut delemilitarisoidun vyöhykkeen. Videolla kuitenkin nähdään, kuinka Etelä-Korean sotilaat ryömivät noutamaan loikkarin rajan ylitse.

YK:n mukaan Pohjois-Korea rikkoi tapauksessa maiden välistä aselepoa. Pohjoisen joukot ampuivat kohti demilitarisoitua vyöhykettä ja ylittivät sen väliaikaisesti. Loikannut sotilas toimitettiin Etelä-Korean puolella sairaalaan. Siellä selvisi, että hänen elimistössään oli valtava määrä loisia, kuten 27 senttiä pitkä suolikainen.

Loikkari toipuu parhaillaan vammoistaan. The Guardian -lehden mukaan hänelle on esitetty sairaalassa Etelä-Korealaisia elokuvia henkisen hyvinvoinnin takaamiseksi.