Tiesitkö? Tämä on farkkujen pikkutaskun alkuperäinen käyttötarkoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ovat saattaneet ihmetellä, miksi farkkujen toisen etutaskun yläpuoella on pienempi tasku. Monissa tapauksissa kyseinen tasku on liian pieni esimerkiksi avainnipun tai puhelimen säilytykseen.

Taskun virallinen nimi on kellotasku, ja se juontaa juurensa 1800-luvulta. Tuolloin kelloja oli tapana pitää ranteen sijaan ketjun varassa taskussa. Farkkujen pieni tasku oli suunniteltu juuri sopivan kokoiseksi taskukelloja varten.

Taskun funktiota ihmeteltiin Quora-sivustolla, jossa käyttäjä Renata Janoskova päätti vastata kysymykseen. Hän jakoi linkin pikkutaskun historiaa valoittavaan vanhaan blogitekstiin farkkumerkki Levi Straussin verkkosivuilla.

Taskukellot ovat nykyään harvinaisia rannekellojen ja älypuhelimien kellojen syrjäytettyä ne, mutta monet ovat keksineet farkkujen pienelle taskulle muita käyttötarkoituksia. Niitä käytetään esimerkiksi sytkärin, kolikoiden, kondomien ja lippujen säilytykseen.