Upea mikroasunto valmistuu jopa 7 tunnissa – hinta alle 30 000 euroa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mikroasuminen on asuinmuoto, jossa pieni tila muutetaan kompaktiksi asunnoksi. Minikokoiset asunnot muistuttavat yleensä huippuvarusteltuja hotellihuoneita, joissa on kaikki tarpeellinen elämistä ja olemista varten. Mikroasuntojen avulla on muun muassa ratkaistu kodittomuuteen liittyviä ongelmia ja suurkaupunkien asuinjärjestelyitä.

Italialainen arkkitehti Renato Vidal on suunnitellut minikokoisia omakotitaloja, joiden rakentaminen kestää alle seitsemän tuntia. Ekoystävälliset ja tyylikkäät omakotitalot ovat edullisia, sillä 27-neliöisen asunnon voi ostaa omakseen 28.000 eurolla. M.A.DI.-yrityksen myymiä mikroasuntoja on saatavilla myös kaksioina ja kolmioina, jolloin hinta kohoaa, mutta jää kuitenkin huomattavasti halvemmaksi nykyasuntojen ostamiseen verrattuna.

Mikrokokoisen omakotitalon rakentaminen vaatii kolme työmiestä. Mikroasunto on tulevaisuuden koti, ja samanlaisia asuinmuotoja rakennetaan jatkuvasti lisää ilman, että ihmisten tarvitsisi luopua nykyajan mukavuuksista. Mikroasuntoihin pyritään mahduttamaan kaikki tarpeellinen kompaktin pohjaratkaisun ja älykkään sisustamisen avulla kestävää kehitystä kunnioittaen.