Kauppojen työasuja myydään netissä – auttaa pääsemään jonon ohi Black Fridayn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Black Friday -nimellä tunnetun kaupallisen juhlapäivän myötä kaupat täyttyvät jälleen tarjoustuotteita metsästävistä asiakkaista. Nyt myös yksityiset ihmiset yrittävät hyötyä rahallisesti shoppailupsykoosin pyörteisiin päätyneistä kauppaamalla heille työasujaan.

Kaikki alkoi Twitter-käyttäjä OverlyLikedin viestissä, jossa hän ilmoitti myyvänsä Walmart-tavaratalon liivin. Sen väitettiin mahdollistavan kaupan jonojen välttämisen Black Fridayna.

Twiitti oli pelkkä vitsi, mutta pian monet muut Twitter-käyttäjät alkoivat tarjoamaan hänelle rahaa liivistä. Kovan kysynnän vuoksi ihmiset ryhtyivät nopeasti kauppaamaan omia kauppojen työasujaan sosiaalisessa mediassa.

Kauppojen työasujen pukeminen ei kuitenkaan todennäköisesti auta pääsemään jonojen ohi. Walmartin työntekijä Emily Gould paljasti Twitterissä yhtiön saaneen vihiä kaupattavista työasuista. Niinpä kaikkia Walmart-vaatteisiin pukeutuneita tullaan kuulustelemaan, mikäli heitä ei tunnisteta.

Black Fridayta vietetään Yhdysvaltojen kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Tapa on levinnyt Yhdysvalloista vuosien saatossa myös Eurooppaan. Black Fridayta pidetään yleisesti joulusesongin ensimmäisenä päivänä.