Naiset levittävät nyt jalkojaan somessa – tästä on kyse!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa leviää ajoittain ilmiöitä, joista osa on hyvinkin koomisia ja toiset taas ainakin pyrkivät vakaviin kannanottoihin. Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää ilmiö, jonka jokainen voi asettaa haluamaansa lokeroon. Kyseessä on nimittäin womanspreadingiksi kutsuttu valokuvailmiö.

Womanspreadingissä naiset poseeraavat jalat levällään asennossa, joka on perinteisesti ollut luontainen lähinnä miehille. Miesten jalat levällään istumista on kritisoitu jo vuosien ajan myös sosiaalisessa mediassa, ja vuonna 2015 manspreading vahvistettiin Oxford Dictionaryn uudeksi sanaksi. Miehistä istuma-asentoa on kritisoitu tähän saakka lähinnä vain fyysistä tilaa liikaa vievänä käytöksenä. mutta nyt se on kuitenkin yllättäen vedetty mukaan myös sukupuolikysymykseen.

Esimerkiksi Instagramista löytyy jo runsaasti valokuvia, joissa naiset poseeraavat kameralle jalat levällään istuen. Tällaista asentoa ei ole perinteisesti pidetty sopivana naisille, mutta nyt se on asetettu kyseenalaiseksi. Ilmiöstä uutisoineen The Guardianin mukaan naisia olisi ohjeistettu lapsesta saakka istumaan jalat yhdessä, jotta he veisivät mahdollisimman vähän tilaa.

Victoria from Finland. #womanspreading #bestbarbiephoto #matteldoll #barbiefashion #barbielife #dollroom

A post shared by Merja Käyhkö (@merjakayhko) on

Backstage 📸 #womanspreading

A post shared by Anna Halmetoja (@ahalmetoja) on

Woman spreading exists. #womanspreading #subway #nyc #spreadthemalltheway

A post shared by Yoko Haraoka (@yocoland) on

Fuck your "lady-like" notions and the horse you road in on. 😃 #womanspreading #glamraunch 📸 @jacqthestripper

A post shared by Valerie Stunning (@valeriestunning) on

Woman spreading 👊 #revenge #womanspreading #feminism #respecteznousbordel

A post shared by Faustine (@faustine_powers) on

What do you know about #WomanSpreading ⁉️ ☺️

A post shared by SARATA D. (@s.a.r.a.t.a) on