Erikoinen video – meritähti liikkuu kuivalla maalla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paavo Pesusieni -televisio-ohjelmasta tuttu Patrik Tähtönen lienee maailman tunnetuin meritähti. Todellisuudessa merten selkärangattomia meritähtiä on maailmassa noin 1.500 lajia. Meritähdillä on yleensä viisi uloketta, joiden ansiosta sen ulkomuoto muistuttaa nimensä mukaisesti tähteä.

Zeb Hallock on julkaissut Youtubeen videon, jolla nähdään rannalla liikkuva meritähti. Monet ovat varmasti luulleet, että meritähdet eivät pysty liikkumaan maalla, mutta videolla nähdään raajojen alla olevia ulokkeita, joiden ansiosta rantahiekalla kulkeminen käy näppärästi.

Meritähdillä ei ole päätä tai aivoja. Osa meritähdistä on myrkyllisiä ja niiden ruokailutavat kummastuttavat. Esimerkiksi jotkut meritähdet pullauttavat suolistonsa ulos levittäen ympärilleen vahvaa entsyymiä, jonka jälkeen ne imaisevat suoliston takaisin sisään aterioineen päivineen. Video on kuvattu Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa.