Etana innostui sätkästä – videosta tuli viraalihitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kannabiksen vaikutuksia on tutkittu lähinnä laboratorioeläimillä ja ihmisillä. Monet 420-aatteen kannattajat kuitenkin tietävät, että osa kodin lemmikkieläimistä mieltyy helposti marihuanan imelään tuoksuun. Nyt esittelyyn nousee sätkästä nauttiva etana.

Vice-julkaisun mukaan vuosia sitten Youtubeen julkaistu video on saanut liian vähän katsojia. Videolla nähdään Arionidae-heimoon kuuluva etana, joka selkeästi himoitsee kiven päällä olevaa kannabissätkää. Etana ahmii lähinnä savukkeen päällä olevaa paperia.

Selkärangattomien eläinten asiantuntijat tietävät, että etanat syövät lähes kaikkia mahdollisia kasveja. Entomologit eivät kuitenkaan tiedä, miten kannabiksessa oleva THC vaikuttaa etanoihin. Videolla esiintyvä etana on kuitenkin otaksuttavasti mieltynyt lähinnä sätkän ympärillä olevaan paperiin, sillä osa ihmisistä on käyttänyt tupakan puruja ja nuuskaa apuna etanoiden torjuntaan puutarhoissa.

Jotta kannabiksen vaikutuksista selkärangattomiin eläimiin tiedettäisiin enemmän, tulisi tutkijoiden perehtyä aihealueeseen tarkemmin. Etanoiden keskimääräinen elinikä on 12 kuukautta, joten videon sätkää himoitseva sankari on todennäköisesti siirtynyt autuaammille mutustelumaille.