Parhaat pakkausvinkit on tässä – säästä tilaa matkalaukussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ammattinsa puolesta paljon matkustavilla tai vapaa-ajallaan runsaasti reissaavilla on yleensä paras tietämys siitä, kuinka matkalaukku kannattaa pakata. Nyt työkseen matkustavat henkilöt ovat jakaneet parhaimmat pakkausvinkkinsä.

Huffington Postin julkaisemassa artikellissa listataan yli kymmenen nerokasta vinkkiä, kuinka matkalaukkuelämästä voi tehdä piirun verran mukavampaa. Matkoille kannattaa ottaa mukaan ainoastaan eksakti määrä tarvittavia vaatteita. Kun asukokonaisuudet suunnittelee etukäteen, voi matkapäivänä pukea suurikokoisimmat vaatteet ylleen, eivätkä ne vie tilaa laukussa.

Matkalaukussa olevat vaatteet saattavat tuoksua kohteessa laukun materiaalilta. Hajuvesisuihkun sijaan kannattaa sujauttaa matkalaukkuun tuoksupussukka tai kuivausrummuissa käytettävä tuoksuliina. Markkinoilla on myös pieniä pakkauskuutioita, joiden sisään mahtuu suuri määrä vaatteita rullattuna. Yhteen pussukkaan voi panna paidat, toiseen alushousut ja kolmanteen vaikkapa huivit. Pakettien avulla on helppo pitää laukku järjestyksessä.

Vaatteet vievät joka tapauksessa vähemmän tilaa, kun ne rullaa tiiviisti viikkaamisen sijaan. Mikäli haluaa varmistaa, että matkalle otettavat vaatteet sopivat keskenään, kannattaa pakata kassiin vain tiettyjä värisävyjä.

Materiaaleista parhaimpia ovat ne, jotka eivät rypisty helposti ja kuivuvat nopeasti. Kengät voi pakata suihkumyssyyn, jotta ne eivät sotke matkalaukkua. Monikäyttöiset jalkineet ovat passeleita lomamatkoilla, jos esimerkiksi lenkkitossuja voi käyttää myös kävelykenkinä tai hienompia kävelykenkiä myös iltajuhlissa.

Sukat toimivat pikkuesineiden säilytysratkaisuina. Monet suosittelevat myös pakollisten tavaroiden pakkaamista käsimatkatavaroihin, koska toisinaan matkalaukut voivat tulla kohteeseen vasta myöhemmin perässä. Matkalaukun pyörien puolella olevaan päätyyn kannattaa panna kaikki kestävät ja painavat esineet.