Laulaja haastoi Disneyn oikeuteen – väittää Frozen-hittiä kopioksi kappaleestaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn Frozen-animaatiossa kuultu Let It Go -kappale nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi elokuvan suosion myötä. Nyt eräs chileläinen muusikko väittää Kristen Anderson-Lopezin ja Robert Lopezin säveltämän ja sanoittaman hitin olevan kopio hänen kappaleestaan.

Jaime Ciero syyttää Let it Go -hittiä plagioinniksi hänen vuonna 2008 nauhoittamastaan Volar-kappaleesta. Muusikon mukaan samankaltaisuudet ovat ilmeisiä muun muassa kappaleiden sävelkuluissa, melodioissa, sanoituksissa ja tuotannossa.

Ciero kuvailee Volar-kappalettaan suureksi kansainväliseksi hitiksi, joka tavoitti miljoonat kuuntelijat. Muusikon nostama kanne kohdistuu TMZ-sivuston mukaan muun muassa Disney-yhtiöön, Let it Go -kappaleen elokuvassa esittäneeseen Idina Menzeliin ja sen single-version esittäneeseen Demi Lovatoon.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Frozen-elokuvan tekijöitä on syytetty plagioinnista. Vuonna 2014 perulainen kirjailija Isabella Tanikumi väitti elokuvan juonen olevan kopioitu hänen omaelämänkerrastaan, Yearnings of the Heart -kirjasta.