Näin rahaa painetaan – Euroopan keskuspankki julkaisi videon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykyisin maksuvälineenä käytetään rahaa, mutta ennen käteistä valuuttaa ihmiset kävivät vaihtokauppaa keskenään esimerkiksi esineitä ruokaan vaihtaen. Euron vakauden varmistava Euroopan keskuspankki on julkaissut videon seteleiden painamisesta.

Euroopan union yhteisenä valuuttana käytettävä euro on toinen maailman merkittävimmistä valuutoista kansainvälisesti dollarin ohella. Käytössämme on seitsemän erilaista seteliä. Seteleiden väärentäminen on nykyisin vaikeaa, koska euroissa on erikoisia painatuksia, vesileimoja, hologramminauhoja sekä seteleiden sisällä kulkeva varmuuslanka.

Moni haaveilee omasta rahaa painavasta koneesta. Käteisrahan sijaan ihmiset käyttävät maksutapana yhä useammin pankkitililtä suoraan tapahtuvia suorituksia. Nykyisin raha on lähinnä numeroita pankkien tietokoneissa, mutta seteleitä painetaan edelleen.

Money Printing Production

Money Printing ProductionMore info: www.new-euro-banknotes.eu

Publié par SuperViral.TV sur vendredi 27 octobre 2017