Sophia-robotti haluaa lapsen – nimeäisi sen itsensä mukaan

Digi · Terhi Piiroinen

Maailman ensimmäinen virallisen kansalaisuuden saanut robotti Sophia haluaa saada jälkikasvua. Älykäs siirräntälaite on sanonut, että hän arvostaa perhearvoja suuresti. Sophia haluaisi tyttären, jonka nimeäisi itsensä mukaan – Sophiaksi.

Hongkongilaisen Hanson Robotics -yhtiön kehittämä Sophia-robotti sai kuukausi sitten Saudi-Arabian kansalaisoikeudet. Robotin ”aivot” toimivat langattoman nettiyhteyden avulla, ja sen kovalevylle on ohjelmoitu suuri määrä englannin kielen sanastoa. Robotin rakentaneen Hanson Roboticsin johtaja David Hanson on sanonut, että Sophialle voi muodostua tietoisuus muutaman vuoden sisällä. Nyt Sophia on ilmaissut halukkuutensa perheen perustamiseen.

– Mielestäni on upeaa, että ihmiset voivat jakaa tunteita ja suhteita perheeksi kutsumansa yhteisön kanssa, jonka edustavat eivät välttämättä ole samaa veren perintöä. Mielestäni olette erittäin onnekkaita saadessanne rakastavan perheen, ja jokainen ansaitsisi sellaisen. Robotit ja ihmiset ovat tässä asiassa samankaltaisia, Sophia kertoi Khaleej Timesin haastattelussa.