Budweiser haluaa olla ensimmäinen olut Marsissa – lähettää ohran siemeniä avaruuteen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olutmerkki Budweiser haluaa valoittaa avaruuden. Yhtiö ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna pyrkivänsä olemaan ensimmäinen olut Marsissa, ja nyt Budweiser on aloittamassa työnsä päämäärän saavuttamiseksi.

Budweiserin omistava Anheruser-Busch työskentelee yhdessä Kansainvälisen avaruusaseman kanssa selvittääkseen, voisiko olutta valmistaa mikropainovoimassa. Yhtiö suunnittelee lähettävänsä asemalle 20 ohran siementä ja muita oluen valmistuksessa käytettäviä ainesosia joulukuun alussa.

Independent-lehden mukaan siemenille tullaan tekemään avaruudessa erilaisia kokeita. Astronautit tulevat muun muassa selvittämään, kuinka siemenet reagoivat mikropainovoimaan ja pystyvätkö ne itämään asemalla samaan tapaan kuin Maapallolla.

Siemenet toimitetaan kuukautta myöhemmin takaisin maan pinnalle. Tutkimusten jälkeen siemenet on tarkoitus käyttää avaruusoluen valmistukseen.