Ähtäriin saapuvat pandat ovat Hua Bao ja Jin Baobao – ihastuttavan söpöjä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ähtärin eläinpuistoon pian saapuvat snowpandat ovat nimeltään Hua Bao ja Jin Baobao. Molemmat ovat kotoisin Sichuanin provinssista Kiinasta. Molemmat saapuvat Suomeen ja Ähtäriin ensi vuoden alkupuolella.

Neljävuotias urospanda Hua Bao on syntynyt 10. heinäkuuta 2013 Bifengxian pandakeskuksessa. Naaraspanda Jin Baobao on kolmevuotias. Se on syntynyt 20. syyskuuta 2014 Dujiangyan pandakeskuksessa, jossa molemmat pandat nyt asuvat.

– Hua Bao on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan, luonnehtii isopandat Kiinassa tavannut Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth.

– Jin Baobao on hyvin kaunis panda. Se on selvästi varovaisempi ja ujompi kuin Hua Bao. Yhdessä ne ovat hauska pari. Jin Baobaolla on hauskoja piirteitä, sillä se tahtoo esimerkiksi nousta puuhun aterioimaan. Pandat tekevät näin vain luonnossa, mutta eivät tarhaoloissa, Palmroth kertoo.

Panda HuaBao, Kuva: Anna Palmroth

Suomen ilmasto-olosuhteet vastaavat olosuhteita pandojen kotivuorilla Kiinassa. Suomessa pandoille on tarjolla luminen ja kylmä talvi, joka taittaa kevääseen. Tämä on yksi keskeinen syy sille, miksi Kiinan panda-asiantuntijat halusivat sijoittaa pandat juuri Ähtäriin ja Suomeen.

Pandan luontainen mustavalkoinen värityskin juontaa juurensa siitä, että se on toimiva suojaväri lumisessa vuoristossa. Ähtäri tarjoaa pandoille niille mieluisat lajityypilliset olosuhteet toivottavasti mahdollistaen luonnonmukaisen lisääntymisen. Tähän perustuu myös Ähtärin Snowpanda -brändi.

Ähtäri Zoon Snowpandatalon käyttöönottotarkastus on tänään 30.11. ja Ähtäri on valmis vastaanottamaan Snowpandat. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat ovat tarkastaneet Ähtärin Snowpandatalon marraskuussa ja ovat todenneet rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuksi Kiinan ulkopuolella.