Hyytävä näky uimarannalla – tiikerihai ui ihmisten seassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset rakastavat veden äärellä olemista. Meri houkuttelee ihmisiä uimaan, surffaamaan ja purjehtimaan, mikä saa ihmiset menemään haiden alueelle. Tämän vuoksi ihmisten ja haiden kohtaamiset ovat lisääntyneet, mikä on johtanut myös onnettomuuksien lisääntymiseen.

Nyt UAV-kopterikamera onnistui taltioimaan pelottavan tilanteen, jossa tiikerihai ui Miamissa South Beach -rannalla. Tiikerihai ui todella matalalla ihmisten seassa. Hai ilmestyi ihmisten viereen niin nopeasti, että uimarit eivät ehtineet reagoimaan siihen ennen kuin hai oli jo heidän vieressään.

Tieku-sivuston mukaan hailajeista valkohai, tiikerihai ja härkähai ovat ihmisille vaarallisimpia. Nämä kolme lajia ovat vastuussa kahdesta kolmasosasta haihyökkäyksistä. Yleensä hai puraisee ihmistä vain kerran ja sylkäiseen sen jälkeen ihmisen pois suustaan. Tämä yksi puraisu kuitenkin aiheuttaa usein vakavia vammoja ja jopa kuolemia, koska haiden hampaat ovat niin terävät.