Vältä nolo moka työhakemuksessa – tässä vinkki oikolukuun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kirjoitusvirheet ovat ihmisillisiä ja niitä sattuu kaikille tekstiä tuottaville henkilöille. Työhakemuksen tulisi kuitenkin esitellä henkilön parhaimpia puolia tarkasti ja ammattimaisesti laadittuna. Kuinka hakemus kannattaa lukea, jotta tekstiin ei jäisi noloja kirjoitusvirheitä?

PureWow vinkkaa, että kaikki tärkeät tekstit kannattaa lukea tavallisen oikoluvun lisäksi myös kerran lopusta alkuun. Kun ihminen lukee lauseet väärinpäin, joutuu hän keskittymään sanoihin tavallista enemmän. Kirjoitusvirheet nousevat paremmin esille uudesta kulmasta luettuna.

Tarkoituksena ei siis ole lukea tekstiä väärinpäin, eli: ”Niäpnirääv äitsket aekul elo siis ie aneskutiokrat”, vaan: ”Väärinpäin tekstiä lukea ole siis ei tarkoitus”. Eli sanat pysyvät ennallaan, mutta lukeminen aloitetaan lopusta kohti tekstin alkua.