Charles Manson kuolinvuoteellaan: ”Muutun zombiksi ja tapan kaikki vihamieheni!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Charles Manson kuoli sunnuntaina kalifornialaisessa sairaalassa viiden poliisin ympäröimänä. Mies toimitettiin sairaalaan aiemmin tänä vuonna terveysongelmien takia. Tällöin hän uhkasi, että saattaa joukkomurhiin liittyvät suunnitelmansa loppuun kuoleman jälkeen.

Pahamaineisen kulttijohtajan kerrotaan harjoittaneen viimeiset elinvuotensa voodoota, eli afrikkalais-karibialaista uskontoa, jossa hyödynnetään toisinaan myös mustaa magiaa. Zombit ovat liittyneet uskontoon sen alusta saakka, sillä uskomusten mukaan voodoopappi voi muuttaa ihmisen eläväksi kuolleeksi.

Globe-lehti on uutisoinut, että Charles Manson on harjoittanut voodoota vankilassa vuosikausien ajan. Sairaalaan kiidättämisen jälkeen massamurhien suunnittelusta vastannut mies oli uhannut, että muuttuu kuolemansa jälkeen zombiksi ja saattaa tehtävänsä loppuun tappamalla kaikki vihollisensa. Manson tehosti voimiaan juomalla erikoista noitajuomaa, RadarOnline uutisoi. Hän istui vankilassa vuodesta 1971 suorittamassa yhdeksää elinkautista.