Mitä ihmettä? Jousiampuja saa nuolen kääntymään ilmassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalainen Lars Andersen tunnetaan taitavana jousiampujana, jonka kykyjä on päästy ihailemaan hänen Youtube-videoillaan. Nyt miehen tuoreimmalla videolla esittelemät taidot vaikuttavat miltei yliluonnollisilta.

Andersen osaa ampua nuolen tavalla, jonka ansiosta sen suunta kääntyy lennon aikana. Videollaan jousiampuja osoittaa tämän ampumalla nuolen erilaisten esteiden takana sijaitseviin maaleihin. Hän myös muun muassa ampuu sammuksiin kaksi vierekkäin olevaa kynttilää yhdellä nuolella.

Andersenin mukaan hän käytti videolla erikoisvalmisteisia nuolia. Itseensä päin palaavan nuolen hän ampui puolestaan vastatuulta kohti.

Videolla keskiajalla eläneiden jousiampujien väitetään opetelleen Andersenin esittelemä taito pärjätäkseen paremmin taisteluissa. Sen ansiosta he olisivat pystyneet ampumaan nuolen esimerkiksi muurin takana odottavaa vihollista kohti.