Pikaruokalan muki-illuusio ihmetyttää – eri kokoisiin kuppeihin saman verran juomaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaruokalan työntekijä väittää paljastaneensa virvoitusjuomamukien kokoon liittyvän suuren huijauksen. Hänen mukaansa kupit vain näyttävät toisiaan isommilta, vaikka niihin mahtuu sama määrä nestettä.

Jack in the Box -ravintolan työntekijä jakoi todisteeksi Twitterissä videon, jossa hän kaataa pienen mukin sisällön ensin keskikokoiseen ja sitten isokokoiseen mukiin. Kaikkiin niihin näyttää mahtuvan lähes saman verran nestettä.

Videoon kuitenkin suhtauduttiin epäilyksellä. Monet epäilivät kupeissa olleen tosiasiassa nestettä jo valmiina, sillä niitä kuvattiin vain tietystä kulmasta. Työntekijä kuitenkin jakoi myöhemmin myös videon, jossa hän osoittaa mukin olevan tyhjä ennen nesteen kaatamista.

Toistaiseksi on epäselvää, paljastiko työntekijä todella huijauksen vai onko kyse vain nokkelasta optisesta harhasta. Monet muutkin Twitter-käyttäjät yrittivät kokeilla samaa mukitemppua, mutta heidän tapauksissaan kuppeihin mahtui eri määrä nestettä.