Pyhimyksellä penis kädessä? Patsas jouduttiin peittämään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australian Adelaidessa sijaitsevan Blackfriarsin koulun pihalle pystytetty patsas päätyi nopeasti kohun keskiöön. Veistoksen esittämään pyhimykseen oli vahingossa ilmestynyt härski yksityiskohta. Veistoksessa pyhimys Martin de Porres ojentaa pienelle pojalle leivänpalaa.

Leivän huonosti valitun sijainnin vuoksi näyttää kuitenkin hämäävästi siltä, kuin mies esittelisi lapselle penistään.

Blackfriarsin koulun rehtorin, Simon Cobiacin mukaan patsaan alkuperäiset suunnitelmat hyväksyttiin toukokuussa koulun johtoryhmän toimesta. Valmis patsas kuitenkin aiheutti tyrmistystä, sillä veistos näytti kolmiulotteisena erilaiselta kuin kuvissa. Veistos on sittemmin peitetty mustalla kankaalla.

– Johtoryhmä piti valmista veistosta potentiaalisesti vihjailevana. Siksi patsas peitettiin välittömästi ja paikallinen kuvanveistäjä on palkattu suunnittelemaan se uusiksi, Cobiac totesi Facebookissa julkaistussa tiedotteessa.

 

You may have seen media reports today of the recent placement of a statue of St Martin de Porres in the St Martin de…

Publié par Blackfriars Priory School sur mardi 21 novembre 2017