Samsung julkaisi akkumalliston sähköautoille – latauksella jopa 700 kilometriä

Autot Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Korealainen teknologiajätti Samsung on esitellyt Frankfurt Motor Show’ssa uuden sähköautoille tarkoitetun akun. Yhtiön uudenlainen akkuvalikoima mahdollistaa sähköautojen pidemmän ajomatkan yhdellä latauskerralla. Ajomatkan pituus riippuu autossa olevien akkumoduulien määrästä.

Samsungin mukaan sähköautojen omistajat voivat pian valita autonsa hyödyntämän virtamäärän. Se, kuinka paljon auto pystyy kulkemaan yhdellä latauksella riippuu siitä, kuinka monta akkumoduulia autossa on. Yhtiön mukaan esimerkiksi 20 akkumoduulia sisältävä auto kulkee yhdellä latauskerralla 600-700 kilometriä.

Consumer Reports testasi äskettäin sähköautojen akkujen kestoa. Tesla Model S kulki yhdellä latauksella 416 kilometriä ja Chevy Bolt 383 kilometriä. Nissan Leafin on kerrottu kulkevan yhdellä latauksella 241-257 kilometriä. Samsungin uusien sähköautojen akkuja päästään testaamaan lähitulevaisuudessa, Futurism-lehti uutisoi.