Hätäkeskus paljasti vaarallisen ilmiön soittajissa: ”Hankaloittavat työtä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa hätäkeskukseen tehdyt perusteettomat puhelut ovat olleet aina ongelma, ja nyt Suomi 100 -teemalla viranomaiset ovat paljastaneet Häläri-verkkosivustolla tyypillisen tapauksen soittajasta, joka tahallaan hidastaa puhelun etenemistä ja vaarantaa siten ihmishenkiä.

– Nykyään yhä useammin avuntarvitsijat hankaloittavat hätäkeskuspäivystäjien työtä olemalla esimerkiksi vastaamatta kysymyksiin. Nykyään on tavallista, että hätäkeskukseen soittava aikuinen yrittää tilata esimerkiksi ambulanssin tai poliisin – ihan niin kuin soittaisi taksia, verkkosivustolla kerrotaan.

– Soittajat saattavat sanoa, että apua pitää lähettää heti, koska he tietävät tilanteen paremmin. Jos apua lähetetään toisaalle väärin perustein, samaan aikaan toisaalla joku hädässä oleva voi joutua odottamaan liian kauan.

Samalla hätäkeskukset julkaisivat litteroinnin esimerkkipuhelusta, jossa soittaja ei vastaa kysymyksiin ja vaatii saada apua nopeasti.

Häläri.fi