Kehitysvamma ei estä tankotanssia – nainen inspiroi monia

Fitness Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

36-vuotias Erin Clark syntyi kehitysvammaisena. Hänellä on selkävika, jonka vuoksi hän ei pysty käyttämään alaraajojaan normaalisti ja on joutunut elämään pyörätuolissa. Kävelykyvyttömyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nainen ei pystyisi harrastamaan tankotanssia.

Tankotanssi on vaativa laji, jonka harrastajalla täytyy olla paljon lihasvoimaa ja notkeutta. Sitä Erin Clarkilta löytyy ja nainen onkin yllättänyt kaikki taidoillaan. Clarkin mukaan yksi harhaluulo kehitysvammaisia kohtaan on se, että he häpeilisivät vartaloaan. Nainen on enemmän kuin ylpeä siitä mitä hän pystyy tekemään ja saavuttamaan vartalollaan esteistä huolimatta.

Tankotanssiminen on yleensä melko sensuellia liikekieleltään, minkä vuoksi se vaatii tanssijalta itsevarmuutta ja sitä, että henkilö on todella sinut itsensä kanssa. Erin Clark kertoo olevansa hyvin itsevarma muutamia huonoja hiuspäiviä lukuunottamatta.

Erin Clark treenaa tankotanssia noin kaksi kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan. Hän rakastaa esiintymistä, ja hänen valmentajansa mukaan Clark onkin poikkeuksellisen upea esiintyjä ja taiteilija, jolla on erityinen kyky näyttää erilaisia tunteita liikekielen avulla.