Rio de Janeiron Kristus-patsas Suomen väreihin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi muun muassa Rooman Colosseum ja Kanadan Niagaran putoukset värjätään itsenäisyyspäivänä sinivalkoiseksi. Nyt on paljastunut, että myös Rio de Janeiron maailmankuulu Kristus-patsas valaistaan sinivalkoiseksi. Asiasta kertoi Yleisradio.

Splash, Stara

Suomi 100 -projektin johtaja kertoi viime viikolla, että yhteensä maailmalla jopa kymmeniä tunnettuja kohteita valaistaan Suomen värein. Koko lista tullaan julkaisemaan lähipäivinä, mutta listan sisällöstä on tihkunut tietoja julkisuuteen jo etukäteen.

Suomen väreissä nähdään edellä mainittujen lisäksi tällä tietoa myös muun muassa Ateenan Hadrianuksen kaari ja Holmenkollenin mäkimonttu Norjassa. Yleisradion mukaan eräs merkittävimmistä kunnianosoituksista on San Franciscon kaupungintalo, joka valaistaan Suomen väreissä ja jonka lipputankoon nostetaan itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen lippu.