Saana-tunturista valaistiin Suomi 100 -taideteos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Satavuotiaan Suomen kunniaksi valaistaan tällä viikolla peräti 50 tunnettua kohdetta ympäri maailmaa, mutta Suomessa valaistavia kohteita on satoja. Kerroimme aiemmin tänään Harmajan majakan upeasta juhlavalaistuksesta, ja samaan sarjaan kuuluu nyt valtava valoteos Saana-tunturilla.

– Suomen juhlavuoden kunniaksi Saana-tunturista tehtiin täysin uniikki valotaideteos. Teos on kaikkien aikojen ensimmäinen, joka näkyy kolmeen valtioon; sitä voi ihailla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Valoteosta voi ihailla 5.12. keskiyöhön asti, Suomi 100 -projekti kertoo Facebookissa.

Saanan valotaideteos on kaikkien aikojen ensimmäinen, joka näkyy kolmeen valtioon. Teosta voi nimittäin ihailla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Valoteos käynnistyi tänään kaamoksen hämärässä ja se sammuu 5. joulukuuta keskiyöllä.

– Saana on ollut kautta aikojen merkityksellinen ja pyhä paikka suomalaisille ja pohjoisen alueen ihmisille. Teos konkretisoi vaikuttavalla tavalla sen, että Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlitaan aivan koko Suomessa, myös hyvin harvaan asutuilla alueilla, tuotannosta vastaava valotaiteilija Kari Kola kertoo.