Astronautit julkaisivat videon – näin pizza tehdään avaruudessa!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Painottomassa tilassa eläminen ei tarkoita enää sitä, että astronauttien tarvitsisi syödä vain valmiiksi pakattua kylmäruokaa. Joskus myös Kansainvälisellä avaruusasemalla päästään nauttimaan samanlaisista herkuista kuin maan kamaralla.

Italialainen astronautti Paolo Nespoli paljasti Twitterissä maininneensa Kansainvälisen avaruusaseman kokille Kirk Siremanille, kuinka kovasti hän toisinaan kaipaa pizzaa. Kokki oli myöhemmin yllättänyt astronautit hankkimalla asemalle tarvikkeita pizzan valmistamista varten.

Astronautit päättivät kuvata pizzan valmistuksen videoksi, joka on sittemmin julkaistu Youtubessa. Videolla päästään seuraamaan, kuinka pizzat valmistuvat epätyypillisessä ympäristössä. Täytteet vaikuttavat pysyvän pizzoissa yllättävän hyvin avaruuden painottomuudesta huolimatta.