Finlandia soitettiin metsäkoneilla – suomalaisuuden huippu?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jean Sibeliuksen säveltämä Finlandia on viime päivinä noussut jälleen ajankohtaiseksi, kun Suomi juhlii huomenna satavuotiasta historiaansa. Nyt juhlan kunniaksi suomalaisille rakas sävelmä on päätetty soittaa hieman tavallisesta poikkeavin instrumentein.

Finlandia by Forest Machines – a Tribute to Finnish Work on Neste Oilin ja Ponssen yhteistyönä toteuttama tempaus, jossa Finlandia soitettiin savolaisessa metsämaisemassa metsäkoneiden äänillä. Videoon käytettiin yli 300 video-ottoa ja lähes 1.000 audio-ottoa sekä kolme metsäkonetta.

– Päätimme tehdä asiakkaamme Ponssen kanssa uuden version Finlandiasta lahjana itsenäiselle Suomelle. Sovitus on osa kampanjaamme, jolla haluamme tukea konkreettisella teolla suomalaista työtä, markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen kertoo.