Veganismi on maailman suosituin trendi – vegaanien määrä noussut räjähdysmäisesti

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Veganismi on useammille ihmisille enemmän kuin pelkkä ruokavalio. Se on myös elämäntapa, jolla he haluavat edistää rauhaa, tietoisuutta ja myötätuntoa kaikkia maapallolla eläviä eläinlajeja kohtaan. Moni kääntyy vegaaniksi myös omista terveyssyistä tai siksi, että haluaa olla tukematta mitään eläinperäisia tuotteita ruoasta, vaatteista ja kosmetiikasta lähtien.

Veganismi on maailmalla Daily Mail -sivuston mukaan tällä hetkellä nopeiten kasvava elämäntyyli ja nouseva trendi, joka kasvattaa suosiotaan räjähdysmäisesti joka vuosi. Suuren kyselyn mukaan viimeisen vuosikymmenen aikana Iso-Britanniassa vegaanien määrä on kasvanut yli 360 prosenttia. Englannissa on tällä hetkellä yli puoli miljoonaa vegaania, jotka ovat iältään yli 15-vuotiaita.

Yhdysvalloissa vegaaneja on kyselyn mukaan tällä hetkellä noin kuusi prosenttia. Vegaanien määrä on sielläkin noussut todella paljon vuodesta 2014, jolloin heitä oli vain prosentti koko asukasluvusta. Kolmen vuoden aikana vegaanien määrä on kasvanut räjähdysmäistä vauhtia ja kasvaa edelleen ihmisten siirtyessä kauemmaksi kaikista eläinkunnan tuotteista.