Apinat pelästyivät ilotulitusta – lauma ryntäsi kadulle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet eläimet pelkäävät kovia ja äkillisiä ääniä. Varsinkin ukkosen jyrinä, lumen putoaminen katolta ja ilotulitusraketit voivat saada esimerkiksi koirat tärisemään pelosta. Tämän vuoksi juuri vuoden vaihtuessa moni koira juokseekin peloissaan karkuteille säikähdettyään rakettien pauketta.

Nyt YouTube-videolla nähdään mitä Thaimaan Lopburissa sijaitsevan temppelin läheisyydessä tapahtui ilotulitusten aikaan. Lopburissa sijaitsee Phra Prang Sam Yod -niminen temppeli, joka tunnetaan siitä, että se kuhisee apinoita. Nyt apinat joutuivat kuitenkin jättämään kotinsa säikähdettyään ilotulituksia.

Thaimaassa vietettiin 5. joulukuuta isänpäivää, minkä vuoksi kaupungissa oli järjestetty ilotulitus. Temppelissä asuvat apinat olivat pelästyneet rakettien pauketta, minkä vuoksi ne olivat päättäneet jättää temppelin. Videolla nähdään hurja näky kun iso lauma apinoita juoksee kadulle peloissaan.