Köyhän miehen Super Mario Bros – näin teet pelin pahvista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sata Production on julkaissut Youtubeen videon, jolla näytetään pahvisen Super Mario Bros -pelin valmistaminen. Pahvi-Nintendon rakentaminen vaatii hieman sorminäppäryyttä ja kytkentätaitoja, mutta lopputulos on hulvaton.

Vuonna 1985 Nintendo Entertainment System -konsolille julkaistu Super Mario Bros oli aikansa suosituin videopeli. Pahviseen peliversioon ei mahdu kuin yksi pelimaailma, mutta sen pelaaminen näyttää sitäkin hauskemmalta. Mikäli Super Mario osuu viholliseen, loppuu peli siihen.

Kaikki Nintendo-ajan lapset pääsivät aidon pelin ainakin kerran elämässään läpi. Kerroimme äskettäin, että Super Mario Brosin uusi läpimenoaika rikottiin ja nykyinen ennätys on alle viisi minuuttia, eli 4:56:528. Ennätys rikottiin NES-pelikonsolilla.