Ammattilaiset tyrmäsivät julkkisvalmentajan laihdutuskuurin: ”Vastuutonta!”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Omaa lifestyle-sivusto Goopia ylläpitävä Gwyneth Paltrow on saanut usein pyyhkeitä hänen sivustonsa sisällön takia. Nainen on ammatiltaan näyttelijä, eikä hänellä ole terveys- tai hyvinvointialan ammattilaisen koulutusta. Nyt naisen sivuston julkaisema laihdutuskuuriohje on järkyttänyt ravintoterapeutit.

Gwyneth Paltrow on vinkannut Goop-sivustollaan yhdessä julkkisten kuntovalmentajana toimivan Tracy Andersonin kanssa laihdutuskuurin, jonka avulla luvataan nopeaa painonpudotusta kuukauden aikana. Tracy Andersonilla ei ole ravintoasiantuntijan koulutusta sen enempää kuin Gwyneth Paltrowllakaan. Heidän ohjeensa mukaan ihminen voi laihduttaa kuukauden aikana noin seitsemän kiloa.

Ohjeessa neuvotaan syömään aamulla noin 1,5 desilitraa marjoja. Lounaaksi riittää yksi purkki tonnikalaa sinapilla ja kapriksilla maustettuna. Illallinen sisältää höyrytettyä kanaa ja parsakaalia. Välipalaksi riittää tumma suklaa, jonka voi nauttia alas muutaman viinilasillisen kera.

Mikäli nauttii päivittäin kaksi lasia viiniä kuukauden ajan putkeen, voi puhua jo alkoholismista. Ravintoterapeutti Rhiannon Lambertin mukaan kuuri vääristää suhteen ravintoon ja voi olla vaarallista kehon hyvinvoinnille, Independent uutisoi.