Instagramiin uusi viestisovellus

Digi · Tim Isokivi

Instagram suunnittelee Direct-viestiominaisuuden irrottamista omaksi sovelluksekseen. Yhteisöpalvelu kokeilee parhaillaan Direct-sovellusta valituissa maissa. Direct-yksityisviestiominaisuus on tähän saakka ollut osa Instagramia.

Nyt tarkoituksena kuitenkin on, että sen käyttö vaatisi erillisen sovelluksen lataamisen. Näin kävi myös Facebookin Messenger -keskustelutoiminnolle vuonna 2014. Instagramin mukaan ominaisuuden irrottaminen pääsovelluksesta parantaisi sekä Instagramia että Directiä. Idea on kuitenkin jakanut mielipiteitä verkossa.

Erillinen Instagram Direct -sovellus on The Verge -sivuston mukaan parhaillaan kokeilussa Chilessä, Israelissa, Italiassa, Portugalissa, Turkissa ja Uruguayssa. Mikäli päätös toteutuu, tulisi Facebook omistamaan jo kolme suosittua pikaviestisovellusta: Messengerin, WhatsAppin ja Instagram Directin.