Video ei sovi hämähäkkikammoisille – hämähäkki käveli naisen kasvoilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä kammoaa hämähäkkejä, ja pelkkä ajatus kahdeksanjalkaisista otuksista saa ihon kananlihalle. Tällöin ei kannata katsoa Floridassa kuvattua videota, jolla nähdään otsallaan hämähäkkiä pitävä nainen.

Emme ole varma naisen kasvoilla kulkevan hämähäkin lajista, mutta se kuuluu kaiketi ristihämähäkkien heimoon. Englanniksi hämähäkin nimi on ViralHog-sivuston mukaan Giant Orb Weaver. Hämähäkillä on eksoottinen ulkonäkö.

Eläimen pinta loistaa metallinhohtoisena ja sen jaloissa on pienet karvapampulat. Hämähäkki on kaiketi vaaraton, koska miksi nainen antaisi myrkyllisen lajin edustajan kävellä kasvoillaan? Video on julkaistu useilla sivustoilla, joista se on lähtenyt leviämään viraalina pitkin nettiä.