Bioniikkaosa tuplaa ihmisten käsien määrän – tältä tulevaisuus näyttää

Digi · Terhi Piiroinen

Monet perheenäidit toivoisivat, että heillä olisi ylimääräisiä raajoja lasten kaistemiseen ja kodintehtäviin. Nyt unelma on toteutumassa, sillä videolla esitellään ihmisen käsien määrän tuplaava bioniikkaosa. Robottikäsiä ohjaillaan sormilla.

Federico Youbionic on esitellyt Youtubessa kehittelemänsä käden lisäosan. Keksintö muuttaa ihmisen käden kahdeksi erilliseksi kädeksi. Uudenlaista tuplaraajaa kuvaillaan sensaatiomaiseksi.

Valitettavasti uudenlaiset robottikädet sijaitsevat vierekkäin, vaikuttavat hitailta ja kömpelöiltä, emmekä äkkiseltään keksineet bioniikkakädelle varsinaista käyttötarkoitusta. Keksintöä voidaan kuitenkin jalostaa tulevaisuudessa siten, että samankaltaisista laitteista voisi olla apua ihmisille esimerkiksi erilaisissa työtehtävissä ja arkipäivän askareissa.