Maailman surkein tuhopolttaja? Valvontakamera tallensi tuhotyön

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nettiin on julkaistu valvontakameramateriaalia ehkäpä maailman huonoimmasta tuhopolttajasta. Videolla näytetään, kuinka mies yrittää sytyttää rakennusta tuleen useaan eri otteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Surkuhupaisa video osoittaa, että rikolliset edustavat usein yhteiskunnan vähemmän älykästä ihmisryhmää.

Videon alussa mies ajaa lava-autollaan rakennuksen eteen ja näyttää valvontakameralle keskisormea. Ehkäpä hän luulee, että kamera tulee tuhoutumaan tulipalossa, joten hän ei välitä tulleensa kuvatuksi. Mies ottaa esiin pienen bensakanisterin, joka päätyy rakennuksen katolle vasta toisella yrittämällä. Ensimmäinen heitto menee pieleen. Sitten hän yrittää sytyttää polttoainetta ilotulitteen avulla. Ei onnistu.

Hän huomaa pois lähtiessään, että rakennus ei ole vieläkään tulessa, joten tuhopolttaja sytyttää autostaan löytämänsä rievun tuleen. Rätti sammuu. Seuraavaksi mies sytyttää tyhjän tupakka-askin palamaan. Kuten moni voi jo tässä kohtaa arvata, ei huonosti syttyvä savukeaskikaan saa tulipaloa roihahtamaan. Eikä toinenkaan aski.

Lopulta mies päättää kokeilla uutta ilotulitetta heittäen sen katolle. Mies ajaa paikalta pois, mutta tulee takaisin kuusi minuuttia myöhemmin vain todetakseen, että tulipalo ei ole vieläkään alkanut. Hän on päättänyt tuhopolttaa rakennksen, joten tuhopolttaja ottaa autonsa perässä olevat tikkaat avuksi sekä uuden tankillisen bensaa. Katto syttyy palamaan, mies kurvaa pois ja paikalle saapuu poliisipartio vain 45 sekuntia myöhemmin.

Valvontakameran kuvaamasta savusta päätellen rakennuksessa roihuaa vihdoinkin jotain, mutta viisi minuuttia myöhemmin paikalle saapuva palokunta jää lähes toimettomaksi. Tulipalo on sammunut lähes itsestään ja aiheuttaa pelkästään savuhaittoja ympäristölle. Palomiehet tekevät jälkisammutustyöt ja tuhopolttaja pääsee Youtube-tähdeksi vankilassa istuessaan.