Tutkijat selvittävät: Sisältääkö asteroidi avaruusolioiden teknologiaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Oumuamua-asteroidista, jonka todettiin olevan peräisin aurinkokuntamme ulkopuolelta. Nyt tutkijat ovat alkaneet selvittämään onko kyseessä todellakin pelkkä asteroidi.

Astronomit käyttävt Yhdysvaltojen West Virginiassa sijaitsevaa Green Bankin teleskooppia kuunnellakseen Oumuamuasta lähteviä mahdollisia signaaleja. He haluavat selvittää, voisiko taivaankappale sisältää vieraalta sivilisaatiolta peräisin olevaa teknologiaa.

Tutkijoiden mukaan on syytä olettaa, että kyseessä on pelkkä luonnollisesti syntynyt asteroidi. Epäilyksiä herättää kuitenkin Oumuamuan erikoinen, pitkulainen muoto. Se ei muistuta juurikaan omasta aurinkunnastamme peräisin olevia asteroideja.

– Kappaleen alkuperä on todennäköisesti luonnollinen. Oumuamuan erikoisuuden ansiosta haluamme tarkistaa, onko siinä merkkejä keinotekoisesta alkuperästä, Harvardin yliopiston astronomian professori Avi Loeb kuvailee.

– Jos havaitsemme keinotekoiseltä vaikuttavan signaalin, tiedämme sen heti, Loeb jatkaa The Guardian -lehden mukaan.

Oumuamuan tämänhetkinen etäisyys maasta vastaa kaksinkertaisesti maapallon ja auringon etäisyyttä. Green Bankin teleskooppi pystyisi kuitenkin havaitsemaan kappaleesta niinkin heikkoja signaaleja, että ne vastaisivat vahvuudeltaan tavallisen kännykän vastaavia.