Askartele söpöt paikkakortit joulupöytään – näin se onnistuu

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jouluna yksi tärkeimmistä asioista on jouluruoan nauttiminen. Joulupöytään nostetaan yleensä kinkun lisäksi monenlaisia kala- ja laatikkoruokia. Kattauksessa suositaan yleensä parhaimpia astioita ja juhlavaa koristelua.

Mikäli haluaa merkata juhlapöytään istuvien paikat kauniisti, voi apuna käyttää pieniä lappuja. Laput voi kiinnittää silkkinauhalla tai lahjapaperinarulla pieniin joulupalloihin, pähkinänsärkijöihin tai kulkusiin. Yksi nerokkaimmista ideoista on koristella nimikyltti pienellä kuusenoksalla.

Nimikyltit kertovat panostuksesta ja siitä, että pöytään istuva vieras tai perheenjäsen on tärkeä osa jouluaterian nauttimista. Paikkakortin voi korvata myös henkilökohtaisesti koristellulla joulupiparilla tai pakettitarralla. Koristelussa voi myös hyödyntää jouluisia lahjapapereita, käpyjä, jouluun kuuluvia koriste-esineitä, ledituikkuja tai vaikkapa pikkuisia joulukukkia, PureWow vinkkaa.