Maailman vaikein potkulautatemppu? Vaati kaksi vuotta harjoittelua

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ryan Williams tunnetaan potkulautailun ja BMX-pyöräilyn ammattilaisena. Hänet on nähty uransa aikana lukuisilla videoilla, joissa urheilija esittelee painovoimaa uhmaavia temppuja. Nyt Williams on toteuttanut uransa tähän asti näyttävimmän stuntin.

Free Willy -nimisessä tempussa hän tekee ilmassa takaperinvoltin potkulaudan pyörähtäessä eteenpäin, ja laskeutuu takaisin maahan laudan päällä. Sitä on kuvailtu kaikkien aikojen vaikeimmaksi potkulautatempuksi.

Haastavan stuntin opettelu vei aikansa. Williamsin mukaan hän harjoitteli sitä varten kaksi vuotta ja teki 100 epäonnistunutta yritystä.

Ahkeran harjoittelun jälkeen Williams teki tempun onnistuneesti kameroiden edessä. Free Willyyn päästään tutustumaan Nitro Circusin tuoreella videolla sekä pidemmällä, 13-minuuttisella videolla jossa Williams kertoo tarkemmin tempun harjoittelusta.