Lonkero ja A-oluet kauppoihin jo vuodenvaihteessa

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Eduskunta teki vuoden tärkeimmän poliittisen päätöksensä viime perjantaina, kun se hyväksyi korkeintaan 5,5-tilavuusprosentin juomien myymisen muun muassa ruokakaupoissa, kioskeissa, ja huoltamoilla. Tuolloin muutoksen voimaantulosta oli kuitenkin vielä epäselvyyksiä.

Nyt Viisi Tähteä -lehti on varmistanut, että ruokakauppojen osalta muutos astuu voimaan jo puolentoista viikon kuluttua, eli uudenvuodenpäivänä 1.1.2018. Asian vahvisti sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen.

Lehden mukaan pienpanimot ja ravintolat joutuvat vielä odottamaan muun muassa ulosmyynnin aloittamista, koska niillä ei ole vielä vähittäismyyntilupaa. Ravintolat saavat kuitenkin aloittaa niin sanotut Happy Hour -tarjoukset heti vuodenvaihteen jälkeen, kuten myös tarjoilla alkoholia neljään saakka pelkällä ilmoituksella.

Näin ollen vuoden ensimmäisenä päivänä ruokakauppojen hyllyille on tulossa muun muassa lonkeroa ja A-oluita. Lisäksi valmistustaparajoitteen poistuessa kaupoissa saa jatkossa myydä myös muita kuin ainoastaan käymisteitse valmistettuja juomia. Kokonaisuudessaan uusi alkoholilaki astuu voimaan 1. maaliskuuta 2018.