Milleniaalit terapiassa vanhempiaan useammin – näistä syistä joutuvat terapiaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Y-sukupolven harteille on sysätty paljon vastuuta maailman tulevaisuuden hyvinvoinnin suhteen. Internetin aikana syntyneet lapset ovat ylikuormittuneet odotuksista, sillä he kysyvät nykyisin terapeuteiltaan päivittäin epäuskoisina: ”Tätäkö elämä nyt on?”

Milleniaaleiksi kutsutaan vuosien 1980–2000 välillä syntynyttä sukupolvea. Sanfranciscolainen terapeutti Tara Griffith tietää, että hänen Y-sukupolvea edustavat asiakkaansa ovat huolestuneita, ahdistuneita ja stressaantuneita. Syynä on muun muassa vaihtoehtojen laaja kirjo ja se, että milleniaalit eivät uskalla ottaa isoja askeleita elämässään epäonnistumisen pelossa.

Nuoret aikuiset eivät uskalla tehdä suuria päätöksiä, koska heillä on elämässään niin paljon eri vaihtoehtoja. He eivät myöskään uskalla sanoa vanhemmilleen kieltävästi, koska monet ovat kasvattaneet lapsensa pienestä saakka lähinnä menestymistä varten.

Myös taloushuolet kulkevat usean nuoren aikuisen elämässä mukana, koska lama-ajat ovat tehneet heidän elämästään epävarmaa. He eivät halua joutua vaikeuksiin vanhempiensa tavoin. Nykymaailman uutiset ja katastrofit tekevät milleniaaleista avuttomia. He saattavat ahdistua maapallon hyvinvoinnista ja ihmiskunnan tilasta.

Apua ahdistukseen haetaan terapeutin vastaanotolta. Myös sosiaalista mediaa aktiivisesti käyttävät milleniaalit ovat myöntäneet, että toisinaan heidän elämänsä tuntuu yhdeltä suurelta kusetukselta. Monet elämäntapahtumat perustuvat ainoastaan sille, miltä se näyttää muille online-tilassa, Huffington Post uutisoi.