Treffisovelluksen pomo raiskasi työntekijänsä? ”Huumasi pikkujouluissa”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Homoseksuaalien deittisovellus Grindr on maailman käytetyin treffiseuraa samaa sukupuolta etsivien applikaatio. Sovelluksen piirissä on kaksi miljoonaa käyttäjää 196 maasta. Nyt sovelluksesta vastaavan yhtiön henkilöstopäällikköä syytetään raiskauksesta.

Seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai ahdisteluun liittyviä henkilöitä nostetaan nyt jatkuvasti otsikoihin. Uutiset todistavat sen, että kyseessä on vakavampi ja yleisempi ongelma kuin aiemmin on luultu. Nyt viihdemaailman predatorien lisäksi huonomaineisten henkilöiden listalle on nostettu Grindr-yhtiön henkilöstöpäällikkö Daniel Cabanero.

TMZ:n mukaan mies oli huumannut ja raiskannut miespuolisen työkaverinsa ja alaisensa viime vuonna pikkujouluissa. Työntekijä oli herännyt hetkellisesti hotellihuoneesta kesken raiskauksen. Hän oli hakeutunut ensiapuun tapahtumien jälkeen. Grindr-yhtiö on parhaillaan tutkinnan kohteena, koska uhrin mukaan treffipalvelun esimiehet tiesivät tapahtuneesta. Lisäksi yhtiössä käytetään yleisesti ronskia kieltä ja seksistisiä ilmaisuja.