Skotlanti näyttää mallia – kielsi villieläimet sirkuksilta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Skotlannissa on tullut voimaan uusi laki, joka kieltää villieläinten käyttämisen sirkuksissa, jotka matkustavat ja kiertävät esiintyjien kanssa. Laki ei kuitenkaan kiellä toimintaa sellaisilta sirkuksilta, jotka ovat staattisia ja pysyvät vain yhdessä lokaatiossa.

Lakia kommentoinut Roseanna Cunningham kertoi BBC-uutisten mukaan, että Skotlanti haluaa toimia hyvänä esimerkkinä muille maille ja viestittää maailmalle, että he eivät hyväksy villieläinten väärin kohtelemista. Tällä hetkellä Skotlannissa ei ole yhtäkään sirkusta, jossa käytettäisiin villieläimiä. Laki koskeekin siis lähinnä ulkomaisia sirkuksia, jotka haluavat järjestää esityksiä ja matkustaa Skotlantiin.

Skotlanti toivoo muiden maiden seuraavan heidän esimerkkiään ja kieltävän myös omissa maissaan villieläinten käytön kiertävissä sirkuksissa. Kiellon myötä villieläinten käyttäminen halutaan pitkällä aikavälillä lopettaa kokonaan myös paikallisilta sirkuksilta.