Youtube-temppu johti kuolemaan – tubettaja tuomittiin taposta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monalisa Perez ja hänen poikaystävänsä Pedro Ruiz III tavoittelivat kesäkuussa Youtube-julkisuutta vaarallisen stuntin merkeissä. Kuolemaan johtanut temppu toi nuorelle naiselle kuuluisuutta toisenlaisella tavalla kuin hän oli ehkä toivonut.

20-vuotias Perez ampui 22-vuotiasta Ruizia pariskunnan kotona kameran kuvatessa tapahtunutta. Tarkoituksena oli, että miehen kädessään pitelemä paksu kirja olisi pysäyttänyt luodin. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja Ruiz kuoli vammoihinsa.

Star Tribune -uutissivuston mukaan Perez myönsi oikeudessa syyllistyneensä tappoon. Hänet tuomittiin kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen ja 10 vuoden valvottuun ehdonalaiseen rangaistukseen.

Tapahtumahetkellä raskaana ollut Perez ampui poikaystäväänsä 50 kaliiperin Desert Eagle -pistoolilla noin 30 sentin päästä. Tapahtunutta seurasi vierestä pariskunnan kolmivuotias tytär. Viranomaiset ovat takavarikoineet tapahtumasta kuvatut videot.