Kodittomille oma ruoka-automaatti – ilmaista apua hätään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Nottinghamiin on pystytetty tiettävästi maailman ensimmäinen kodittomille suunnattu myyntiautomaatti. Myyntiautomatti-termi on tosin tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava, sillä sen tuotteet ovat ilmaisia.

Action Hunger -hyväntekeväisyysjärjestö täyttää automaatin valikoimia muun muassa tuoreilla hedelmillä, voileivillä, hammastahnalla ja terveyssiteillä. Rahan sijaan automaatti toimii järjestön yhteistyökumppaneilta saatavalla erityisellä avainkortilla.

Asiakkaat saavat automaatista korkeintaan kolme tuotetta vuorokaudessa. Rajoituksen tarkoituksena on ehkäistä liikaa riippuvuutta laitteista. Järjestön tarkoituksena on tuoda automaatteja myös muihin Iso-Britannian kaupunkeihin.

– Haluamme edullisen ratkaisun, joka täydentäisi muita saatavilla olevia palveluita. Työskentely asiantuntijoiden ja tukipalveluiden kanssa on tärkeä osa kodittomuuden noidankehän rikkomista, Action Hunger tiedottaa.