Lentokenttäkoira tositoimissa – nauttii työstään täysin siemauksin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosi sitten Michiganissa Cherry Capitalin lentokentällä työskentelevä Piper-koira ihastutti kaikkia Instagramissa hauskoilla kuvilla, joissa esiteltiin koiran uutta työasua ja suojalaseja. Nyt Piper nähdään videolla itse työn touhussa.

Koira toimii lentokentällä vahti- ja lintukoirana. Piperin tärkein tehtävä on pitää linnut poissa kentältä, että ne eivät häiritsisi tai aiheuttaisi vaaraa nouseville ja laskeutuville lentokoneille. Kahdeksanvuotias koira on yksi kentän ahkerimmista työntekijöistä.

Great Big Story -kanavan julkaisemalla videolla nähdään miten tunnollisesti koira hoitaa tehtäväänsä. Koira tietää heti mitä sen pitää tehdä, kun se päästetään kiitoradan läheisyydessä autosta pois. Piper huomaa heti suuret linnut kentällä ja juoksee karkottamaan ne antaen lentokoneille selvän reitin nousta ja laskeutua.