Ovatko selfiet taidetta? Selfie-museo avataan Los Angelesiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Selfiekuvat puhututtavat ja jakavat mielipiteitä, mutta yksi asia on varmaa. Ne ovat täällä jäädäkseen. Selfiekuvat voivat myös tarjota tuleville sukupolville kiinnostavan kurkistusikkunan aikaamme.

Los Angelesiin avataan tammikuussa The Museum of Selfies, maailman tiettävästi ensimmäinen selfiemuseo. Selfievalokuvien lisäksi esillä on muun muassa selfieiden inspiroimaa taidetta ja jopa Game of Thrones -tyylinen valtaistuin, joka on valmistettu selfiekepeistä.

Vierailijoita myös kannustetaan kuvaamaan museossa omia selfiekuvia. Museon perustajat haluavat herätellä kysymyksiä siitä, voiko selfie olla taidetta ja siitä, miksi jotkut ihmiset suhtautuvat selfieihin niin vihamielisesti.

– Toivomme vieraiden nauravan, yllättyvän ja viihtyvän. Toivomme, että he eivät voi välttyä kuvien ottamiselta, museon toinen perustaja Tommy Honton kertoo Mashable-sivustolle.

The Museum of Selfies -museon perustajat vertaavat selfieitä luolamaalauksiin, renessanssitaiteeseen ja taiteilijoiden omakuviin. Hontonin mukaan selfieiden juuret ovat syvemmällä historiassa kuin monet osaavat kuvitellakaan.

Useimmissa museoissa selfiekeppien käyttö on kiellettyä. The Museum of Selfiessä ne ovat sen sijaan sallittuja, ja niiden käyttöön jopa kannustetaan.

 

Sammy Davis Jr. clearly knew his best angles. #BeYourSelfie #TheMuseumofSelfies

A post shared by Museum of Selfies (@themuseumofselfies) on