Kilpikonna sotkeutui kokaiinilastiin merellä – rannikkovartiosto pelasti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kansainvälisen huumekaupan vuoksi eivät kärsi ainoastaan ihmiset. Yhdysvaltojen rajavartiolaitos on noussut otsikoihin pelastettuaan kokaiinilastin vuoksi vaikeuksiin joutuneen merikilpikonnan.

Thetis-laivan miehistö törmäsi Tyynellä valtamerellä yllättävään näkyyn. Valekarettikilpikonna oli jäänyt jumiin meressä kelluvia kokaiinipaaleja toisissaan kiinni pitäviin köysiin. Köydet katkaistiin varovasti, ja lopulta kilpikonna pääsi vapaaksi.

Meressä kellunut kokaiini takavarikoitiin. Huumetta oli yhteensä 800 kiloa. Sen arvo katukaupassa on yli 44 miljoonaa euroa.

Thetis-laiva on osa 18 valton kansainvälistä Martillo-operaatiota, jonka tavoitteena on salakuljettajien pysäyttäminen. Rannikkovartioston mukaan laivan miehistö on 68 vuorokauden aikana takavarikoinut suuria määriä laittomia huumeita ja pidättänyt kymmeniä salakuljetuksesta epäiltyjä.

 

During their 68-day Eastern Pacific counter drug patrol, the crew of U.S. Coast Guard Southeast Cutter Thetis rescued a large sea turtle entangled in $53 million worth of cocaine.By the end of their patrol, the crew had seized a total of 14,861 pounds (6,755 kilograms) of cocaine, 14 pounds of marijuana and apprehended 24 suspected smugglers. Read here to learn more about this patrol: goo.gl/1AhL7z

Publié par U.S. Coast Guard sur mardi 19 décembre 2017